Het Tulpenkeuren in 2022 gaat door!

Het was spannend of de Tulpenkeuring in 2022 door zou gaan. Nog een jaar overslaan behoorde eigenlijk niet tot de opties. Het Tulpenkeurbestuur heeft een passende oplossing gevonden. De start van het Tulpenkeurseizoen zal niet in het Museum Oud Anna Paulowna zijn maar aan de Wallerweg 15 te Breezand. De eerste keuring zal aankomende vrijdag 21 januari en zaterdag 22 januari plaatsvinden. Gedurende de aankomende zes weekenden worden er keuringen georganiseerd. Het bestuur hoopt op een goede opkomst van jong tot oud!

 De huidige maatregelen maken het niet mogelijk om de Tulpenkeuringen plaats te laten vinden zoals ‘altijd’ in het Museum Oud Anna Paulowna. De bloemen zijn echter al tot broei gebracht bij de proeftuin in Zwaagdijk. Opnieuw het seizoen niet doorlaten gaan had niet de voorkeur en daarom is er gezocht naar een passende oplossing. Zolang de huidige maatregelen gelden zullen de Tulpenkeuringen plaatsvinden aan de Wallerweg 15. De locatie is voor het keuren geopend op vrijdagen van 18:30 tot 21:00 uur. Zaterdags kunnen keurders terecht van 10:00 tot 15:00uur. Voldoende afstand houden en het dragen van een mondkapje is verplicht. Wanneer de maatregelen versoepelen en keuren in het museum weer tot de mogelijkheden behoort zullen de keuringen vanaf dan zoals vanouds in Museum Oud Anna Paulowna plaatsvinden.

Elke keuring worden er tien potten met tulpen beoordeeld op de poot, blad, bloem en algemene stand. Als tulpenkeurder wil je zo dicht mogelijk bij het oordeel van de jury komen. Er wordt gestreden in drie categorieën: de Van Dooren Transport Junioren (keurders onder de 18 jaar), de Agratechniek Senioren (boven de 18 jaar) en de Van Lierop Adviesgroep Ereklassen (beste 25 senioren die zich in 2020 hebben gekwalificeerd). Samen met twee andere deelnemers kan er deelgenomen worden aan de Rabobank triocompetitie. Met zijn drieën strijden jullie tegen andere teams. Per week wordt de score van het trio bepaald door het strafpuntengemiddelde te berekenen van de drie individuele keurders.

Op de foto het Tulpenkeurbestuur van links naar rechts: Kim Duineveld, Tijmen Wijnker, Chad Zonneveld, Jari Conijn, Ruby Kesteloo & Sem van der Meer. Tijmen draait dit seizoen voor het eerst mee en zal de PR- en communicatie taak van Ruby overnemen.

Deelname aan de wedstrijden kost voor alle deelnemers € 2,50. De winnaars worden beloond met een overheerlijke slagroomtaart of worstenpakket. Ga de strijd aan, graag tot 21 of 22 januari!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws