Kampioenen Tulpenkeuring Breezand bekend

In Breezand is afgelopen vrijdag het tulpenkeuren afgesloten met de jaarlijkse feestavond. Tijdens deze avond worden de vrijwilligers en sponsoren bedankt voor hun bijdrage en steun. Hierop volgend gaf voorzitter Sem van der Meer en korte terugblik op de zes keuringen en een evaluatie over het seizoen. Voor de prijsuitreiking van zowel de soortenkennis als de keuringen is in de indeling voor de Ereklasse gedeeld met de aanwezigen.

De vrijwilligers van de jury (Wil Slijkerman, Ted Berbee, Jeffrey van Woesik en Peter Klaver) en de bezorgers van de potten vanuit Zwaagdijk (Ton van Zanten en John Pennings) zijn in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor hun vrijwillige hulp aan het evenement. Daarnaast zijn de hoofdsponsors uitgenodigd om ze te bedanken voor hun steun en de prijzen in hun groep uit te rijken.

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse is Saskia Klaver de grote winnaar van seizoen 2024. Ze scoorde het minste aantal strafpunten met haar 4 beste keuringen, inclusief de soortenkennis, wat op 48 strafpunten uitkwam. Ron van Lierop scoorde een strafpunt te veel om de eerste plaats te kunnen pakken. Hij eindigde met 49 strafpunten net achter Saskia. Cor de Waard eindigde op de derde plek met 52,5 strafpunten.
Bij de Agratechniek senioren is het Bas van der Wereld die de eerste prijs weet te bemachtigen. Zijn overall score is 60 strafpunten. Daarmee wist hij de fanatieke Jan Vriend achter zich te houden. Jan behaalde een knappe score van 69 strafpunten. Marieke van Lierop volgde hem op met een prima resultaat van 74,5 strafpunten. Deze drie winnaars zullen volgend jaar ook weer met elkaar de strijd aan gaan in de Ereklasse.
Eva Klaver is de grote winnaar geworden bij de Van Dooren Transport Junioren klasse. Zij wist alle 6 de keuringen als beste te presteren. Haar totaal aantal strafpunten kwam uit op 61,5. Helaas zal Eva niet beschikbaar zijn tijdens het NK Tulpenkeuren in Keukenhof om Breezand te vertegenwoordigen. Suus van Lierop is op de tweede plaats geëindigd. Ze scoorde in totaal 69 strafpunten. Maartje van Lierop is netjes derde geworden bij de senioren. Na een goed seizoen heeft ze in het eindklassement 83 strafpunten behaald. Bijna alle winnaars zullen, met extra genodigden, Breezand vertegenwoordigen tijdens het NK Tulpenkeuren in Keukenhof op vrijdag 5 April.

De prijzen van de soortenkennis zijn in het weekend van de soortenkennis al uitgedeeld. Echter is de einduitslag altijd een geheim tot de feestavond. Deze is tijdens het woordje van de voorzitter dan ook uitgedeeld aan de aanwezigen. Ron van Lierop heeft de soortenkennis als beste afgerond, hij scoorde maar 0,5 strafpunt bij 60 tulpen en de bijbehorende groepen. Saskia Klaver eindigde met een halve strafpunt meer dan Ron op de tweede plaats. Suus van Lierop presteerde het beste bij de junioren, zij behaalde maar 1 strafpunt. Maartje van Lierop eindigde achter haar zus met 6 strafpunten.

De avond is afgesloten met de welbekende bingo. Waar altijd als hoofdprijs nog één laatste taart te winnen viel. Dit jaar viel deze, heel ongelukkig, op twee deelnemers tegelijkertijd. Peter Klaver was als eerste om zijn formulier te laten nakijken. Levi van Haaster volgde daarna met een ook een correct blaadje. Uit sportiviteit en met veel respect vanuit de zaal overhandigde Peter zijn gewonnen taart aan Levi. Al met al een gezellige en geslaagde avond die volgend jaar ongetwijfeld weer georganiseerd zal worden.

v.l.n.r. Saskia Klaver, Frank van Lierop (Prijzen Jan Vriend & Marieke van Lierop), Cor de Waar, Ron van Lierop, Eva Klaver, Bas van der Wereld, Suus van Lierop en Maartje van Lierop.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws