Bram Klaver beste Tulpenkeurder Breezand 2020

Bram Klaver mag zich opnieuw beste tulpenkeurder van Breezand noemen. Na het winnen vorig jaar won hij dit jaar opnieuw de Jacques van den Berg bokaal. Nick van der Wereld werd eerste in de Agratechniek Senioren. Saskia Klaver was de gelukkige winnaar van de Pioneersbokaal bij de Van Dooren Transport Junioren.

Afgelopen vrijdag 6 maart vond de prijsuitreiking en traditionele feestavond plaats in Museum Oud Anna Paulowna in Breezand. Bestuursvoorzitter Mark Teeuwen startte de avond met een bedankje aan alle sponsoren voor het mede mogelijk maken van het tulpenkeurevenement. Er werd teruggeblikt op een geslaagd tulpenkeurseizoen. Max van der Vlugt werd gedurende de avond in het zonnetje gezet om hem te bedankten voor zijn inzet als bestuurslid de afgelopen drie jaren. Max vervulde de rol van vicevoorzitter, deze rol heeft hij afgelopen seizoen overgedragen aan Sem van der Meer.

Jurylid Ted Berbée reikte de prijzen op enthousiaste wijze uit. De grote winnaar, Bram Klaver, werd met 44 strafpunten (één punt meer in vergelijking tot vorig jaar) eerste in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Hij won hiermee de Jacques van den Berg bokaal. Ruud de Waard werd met 45 strafpunten tweede. Peter Klaver volgde (45,5 strafpunten) op de derde plek. Bij de Agratechniek Senioren was het Nick van der Wereld die met 57,5 stafpunten eerste werd. De tweede plaats werd met 62,25 strafpunten vervult door nieuwkomer Jody Kapiteyn. Een knappe prestaties want Jody deed afgelopen seizoen voor het eerst mee. Hans Ruyter (62,5) volgde op de voet en werd derde. Saskia Klaver was met 61,25 strafpunten de grote winnaar bij de Van Dooren Transport Junioren. Jesper Pijnacker (68) werd tweede en Suus van Lierop (69,75) derde. De fanatiekelingen van familie Klaver waren ook dit seizoen weer oppermachtig. Het trio Fa. P.A.M. Klaver en Zn. Bestaande uit Peter, Bram en Saskia Klaver werd eerste bij de Rabobank Triocompetitie. Het trio Kwik Kwek Kwak (Cor, Ruud en Dick de Waard) werd tweede en Team Ted (Linda, Frank en Sophie Berbée) derde.

Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om aan de hand van drie potten tulpen met de jury in discussie te gaan. De avond en het Tulpenkeurseizoen werd afgesloten met een traditionele en gezellige pot bingo. Op 27 maart zal een delegatie uit Breezand deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren op de Keukenhof in Lisse.

Bovenste rij: Peter Klaver, Ruud de Waard, Jody Kapiteyn, Hans Ruyter en Bram Klaver

Onderste rij: Suus van Lierop, Saskia Klaver en Jesper Pijnacker

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws