Wie vertegenwoordigd Breezand op het NK Tulpenkeuren?

De vorige editie was een jaar met Corona regels en een wisseling van locaties. Gelukkig heeft Tulpenkeuring Breezand dit jaar weer een volledig seizoen als ‘vanouds’ kunnen houden in museum Oud Anna Paulowna. Een nieuw seizoen met een nieuwe kanshebber op de Jacques van de berg bokaal.

Na deze laatste keuring kan het bestuur de eindstand opmaken. Enkel de soortenkennis tijdens de Lentetuin kan nog verschil maken in de eindstand. Tot die tijd is het de vraag welke junioren en senioren Breezand mogen vertegenwoordigen op het NK Tulpenkeuring in Keukenhof. De uitslag van deze week en einduitslag van dit seizoen blijven geheim tot de feestavond. De prijswinnaars van deze week zijn de enige die bekend zijn.

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse is het Jesper Pijnacker die keurig eerste wordt met 10,5 strafpunten. Piet Duineveld, Wim Smit sr en Hans Ruyter zijn samen tweede geworden (11). Hans Ruyter kwam als winnaar uit de loting en ontving de worst. Bij de Agratechniek Senioren is het William Pijnacker die de laatste keuring van het seizoen als winnaar afrond. Hij scoorde deze week het allerbeste met maar liefst 9 strafpunten. Dus twee keer taart in huize Pijnacker. Job Wijnker is keurig tweede geworden met 12 strafpunten en wint worst. In de van Dooren junioren scoort Eva Klaver voor de 5e week dit seizoen het beste bij de junioren. Deze week scoort ze prima met maar 11 strafpunten. Bas Weijers valt met zijn eerste deelname aan Tulpenkeuren meteen met zijn neus in de boter. Hij wint deze week taart met 14 strafpunten. Lars de Goede sluit deze laatste keuring ook af als winnaar van de worst (22,5). Vince van Haaster is verrast met de pot van de week, Golden State.  In de trio-competitie zijn het de Meiden die de zesde keuring als winnaar naar zich toe trekken. Het team bestaande uit Suus van Lierop, Eva en Saskia Klaver scoorden gezamenlijk 44,5 strafpunten. Ze hielden de Wijnkers achter zich die 47 strafpunten haalden.

De jaarlijkse feestavond zal vrijdag 10 maart vanaf 19:30 plaatsvinden in de zaal van museum Oud Anna Paulowna op Zandvaart 5 te Breezand. Alle deelnemers zijn welkom! Zien we jou daar ook?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws