Tulpenkeuren is topsport!

Voor de keurders uit Breezand en omstreken was het deze week een lastige keuring met een assortiment waar de kwaliteit onwijs uiteen liep. De jury maakte dit erg duidelijk met de welbekende ‘Tip van Ted’: “Moeilijkheidsgraad 10!” met een beoordeling tussen de 3 en 8,5. De gefranjerde tulpen schitterden dit weekend niet echt.

De pot die voor het laagste cijfer zorgde was overduidelijk Canasta. De grote hoeveelheid hangende bladeren, de kleur en grootte van het blad resulteerde in een ruime onvoldoende (3). De poot en algemene stand kregen een 3,5. De gefranjerde bloemen kregen toch nog een 5. In vergelijking met alle andere potten viel die score nog mee. Alle potten, voornamelijk gefranjerde tulpen, hadden een ‘gewone’ bloem (6) volgens de jury. De bloem was dan ook het onderdeel waar veruit de meeste strafpunten zijn uitgedeeld. Daar bovenop zorgde Purple Crystal bij heel wat deelnemers al voor de eerste halve strafpunten door de schrijffout ‘Chrystal’ in plaats van Crystal zoals op het bord stond.

Bij de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse is het Cor de Waard die boven iedereen uit stijgt. Hij heeft het voor elkaar gekregen om maar 11 strafpunten te scoren. Piet Duineveld ontving met een grote glimlach de taart na ook een goede keuring (14,5). William van Haaster eindigt op de derde plek met 15 strafpunten. Het is Ed de Vries die in deze lastige keuring toch maar 17 strafpunten scoorde in de Agratechniek Senioren klasse, hij wint terecht taart. William Pijnacker is net aan tweede geworden met 17,5 strafpunten. Na de spannende loting tussen 4 deelnemers is het Karel Kesteloo (18) die als winnaar de worst ontving. In de van Dooren Transport junioren groep heeft Eva Klaver het beste gekeurd, ze haalde maar 15 strafpunten. Suus van Lierop volgt haar op de hielen (15,5). Nick Steenvoorden is na loting de gelukkige winnaar van de taart (20,5). De worst ging naar Bram van der Meer die het net zo goed deed (20,5). In de trio-competitie hebben ‘De toppers’ weer het beste gekeurd (44,5). Cor, Ruud en Dick de Waard lieten ‘de Meiden’ (Suus van Lierop, Eva en Saskia Klaver) achter zich die 50 strafpunten haalden. De pot van de week is bij Bas van der Wereld beland. Hij is verrast met de mooie pot San Leandro.

Volgende week is alweer de laatste keuring van Tulpenkeuring 2023. De laatste kans op een heerlijke taart of worst. Vrijdag van 14:00 tot 21:00 en zaterdag van 9:00 tot 15:30 kan je nog één keer aan de bak. Kom zeker even langs!

Ben je nu ook benieuwd hoe ze in de andere regio’s keuren en wat daar de uitslagen zijn? Neem dan een keer een kijkje op https://tulpenkeuren.nl/uitslagen-2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws