Tulpenkeurders in twijfel over de cijfers..

De grote winnaar van de tweede tulpenkeuring was Nick van der Wereld! Hij wist met 11 strafpunten het juryoordeel het best te evenaren. Door de tulpenkeurders wordt gesproken van een lastige keuring. De potten tulpen waren van wisselende kwaliteit. Het bracht de tulpenkeurders in twijfel..

Het juryoordeel varieerde van 4,5 tot 9 punten. De lange, rechte poten van de pot tulpen Pink Majesty werden bekroond met een 9. Ze waren bijna perfect. De hangende bladeren en het algemene plaatje van de pot World’s Beauty werden door de jury het minst gewaardeerd en scoorden daarmee een 4,5.

De algemene stand van de pot Memphis scoorde met 7,5 punten het hoogst. Na loting was Nico Ruyter de gelukkige winnaar van de pot Memphis.

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse won Frank Berbée de taart. Hij werd met 12 strafpunten eerste. Ruud de Waard (13 strafpunten) behaalde de tweede plek. De derde plaats werd gedeeld door Martijn Pijnacker en Wim Smit Sr., beiden scoorden 13,5 strafpunten. Nick van der Wereld is goed op dreef. Na het winnen van de worst vorige week, won hij afgelopen weekend de taart in de Agratechniek Senioren. Luc Siecker volgde op de voet met 11,5 strafpunten. Jari Conijn werd derde (13,5). In de Van Dooren Transport Junioren presteerde Suus van Lierop met 14,5 strafpunten als beste. Jesper Pijnacker (15,5) vervulde de tweede plaats en Richy Kesteloo (16) de derde plaats. Het trio ‘De Jury’ bestaande uit Dick, Ruud en Cor de Waard werd eerste bij de Rabobank Triocompetitie.

Eén van de jongste keurders is Teun Pijnacker (6 jaar). Samen met zijn vader, Martijn Pijnacker, komt hij elk weekend vanuit Julianadorp richting Breezand om te Tulpenkeuren. Teun zit in groep 3 van de basisschool en schrijft ontzettend netjes. Vele keurders kunnen nog van Teun leren!

Lijkt het u ook leuk om mee te doen? Maak dan een plekje vrij in uw agenda. Komend weekeinde is de derde keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur kunt u Tulpenkeuren. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand.

Op de foto: Teun Pijnacker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws