Tulp Ready steelt de show waar World’s Favourite voor valkuil zorgt

Met de afronding van de derde keuring is de eerste helft van tulpenkeurseizoen 2022 achterwegen. Een mooie selectie tulpen zorgden voor een spannende einduitslag bij de Ereklasse en Senioren. De jury was het meeste onder de indruk van de tulp Ready. Bram Klaver, Sem van der Meer en Eva Klaver werden allemaal eerste in hun competitie.

Deze keuring zat de beoordeling tussen de 5 en 8,5 punten. Tulp Ready werd op alle vlakken (poot, blad, bloem en algehele stand) het beste beoordeeld door de jury. De poot van de  tulp kreeg een 8,5. De algehele stand van World’s Favourite werd door de meeste te hoog beoordeeld, door onder andere het nekken van de bloem kreeg deze pot niet meer dan een 5 door de jury.

Bram Klaver keurde het beste van iedereen (8,5 strafpunten), omdat hij al een keer eerder taart heeft gewonnen moet hij genoegen nemen met de worst in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Ruud de Waard werd samen met Wim Smit Sr. tweede (9,5). Dankzij Bram mocht na de loting Ruud genieten van de taart. Peter Klaver en William van Haaster werden samen derde (10,5). In de Agratechniek Senioren competitie won Sem van der Meer taart (13). Job Wijnker ging er met de worst vandoor na een gedeelde tweede plek met Nico van Graven (13,5). In de Van Dooren Junioren competitie wint Eva Klaver wel verdiend de taart (13,5). Saskia Klaver is tweede geworden (15,5), maar omdat zij al een keer worst heeft gewonnen is die prijs naar Suus van Lierop gegaan die derde is geworden met 17 strafpunten. De Rabobank Trio-competitie is deze week gewonnen door Team Klaver (bestaande uit: Peter, Bram en Saskia Klaver) met 34,5 strafpunten.

Wil jij ook de taart, worst of de pot met tulpen van de week winnen? Doe dan aankomend weekend mee met de vierde keuring! Vrijdag 11 februari is er weer de mogelijkheid van 18:30 tot 21:00 uur. Zaterdag kan er gekeurd worden tussen 10:00 en 15:00 uur in museum Oud Anna Paulowna te Breezand.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws