Schrijffouten maken het verschil bij de senioren

De tweede keuring van het Tulpenkeurseizoen is afgerond. Deze keuring stond in het teken van de schrijffouten bij de soortnamen van verschillende tulpen. Piet Duineveld, Arjan Smit en Suus van Lierop waren foutloos in de namen en kwamen het dichtste bij de jury.

Vanuit Zwaagdijk krijgen de potten allemaal een naamkaartje. Deze helpen de keurders om de juiste tulpennaam bij de te keuren potten te plaatsen. Afgelopen weekend waren een aantal naamkaartjes incorrect geschreven. Naast de naamkaartjes zijn de tulpennamen ook te vinden in het Tulpenkeur-soortennamenboek en het krijtbord, de laatste twee zijn leidend in de spelling. De soorten Antarctica, Marie Jo en Spryng Break zorgden bij verschillende keurders voor de eerste strafpunten.

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse was het Piet Duineveld die van de taart mocht genieten met maar 11,5 strafpunten. Ruud van der Meer, Aad van Zanten en Cor de Waard deelden de tweede plaats met 12 strafpunten. In de Agratechniek Senioren ging de taart naar Arjan Smit die maar 11,5 strafpunten had. Dick de Waard greep net naast de taart door zijn schrijffouten, hij won worst met 12,5 strafpunten. In huize van Lierop genieten ze voor de tweede week op rij van de taart. Deze week keurde Suus van Lierop (13 strafpunten) het beste in de Van Dooren Transport Junioren groep. Saskia Klaver vervulde de tweede plaats (14). Het beste trio-team van deze week was Parudi (bestaande uit: Cor, Ruud en Dick de Waard) met 38,5 strafpunten. Ze konden de winnaars van vorig weekend, team Klaver, achter zich houden met 40 strafpunten.

Aankomend weekend staat alweer de derde keuring op de planning in Museum Oud Anna Paulowna te Breezand. Vrijdag 4 februari kan er van 18:30 tot 21:00 uur gekeurd worden. Zaterdag 5 februari is er de mogelijkheid om van 10:00 tot 15:00 uur te keuren. Kom jij het ook (weer) proberen? Wie weet is de heerlijke taart of worst wel voor jou!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws