Rode tulp Escape te hoog ingeschat

De volgende tulpenkeurders wisten in de drie categorieën het juryoordeel het best te evenaren: Peter Klaver, Piet de Waard en Jesper Pijnacker. In totaal durfden 90 deelnemers de strijd aan te gaan. Er wordt gesproken van een geslaagde tweede tulpenkeuring.

Opperste focus ontbrak af en toe nog bij de deelnemers. Velen scoorden een halve strafpunt door de tulp Spryng Tide onjuist te noteren. De ingedeukte bloemblaadjes bij de rode tulp Escape vielen bij de jury niet in de smaak. Het onderdeel bloem werd hierdoor beoordeeld met het cijfer 5. De meeste tulpenkeurders beoordeelden de bloem hoger en scoorden 1 tot 2 strafpunten. Lange, rechte poten waren er bij veel soorten te zien. De poot van de tulp Showcase werd het best beoordeeld en kreeg een 9. De rommelige en gedraaide bladeren van de tulp Reputation kregen een 4,5 en was daarmee het laagste cijfer.

Beste keurder van de week was Peter Klaver. In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse werd hij met 11 strafpunten eerste. Bram Klaver (12 strafpunten) volgde op de tweede plek en won het worstenpakket. Martijn Pijnacker (13,5) werd derde. Piet de Waard was blij verrast toen hij de taart afgelopen zaterdag in ontvangst mocht nemen. Hij won in de Agratechniek Senioren met 12 strafpunten. Ron van Lierop (14) werd tweede en Wim Langelaan (14,5) derde. In de Van Dooren Transport Junioren presteerde Jasper Pijnacker (18) het beste. Gezusters Eva (20) en Saskia Klaver (21) volgde op de tweede en de derde plaats. De familie Klaver is dit seizoen alweer goed op dreef. Zij werden afgelopen weekend dan ook eerste in de Rabobank triocompetitie. Strijdlust ontbreekt bij vele deelnemers niet. Het is dan ook leuk om te zien dat er dit seizoen maar liefst 12 trioteams meedoen aan de triocompetitie. Trio’s bestaande uit familieleden of vrienden maar ook trio’s die tijdens het keuren zijn ontstaan.

Durf jij ook de strijd aan te gaan? Maak een plekje vrij in uw agenda. Komend weekeinde is alweer de derde keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur kunt u tulpenkeuren. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws