Het aantal strafpunten blijft geheim…

De zesde en tevens de laatste tulpenkeuring van dit seizoen zit er alweer op. Het aantal strafpunten van de zesde keuring blijft nog geheim tot de prijsuitreiking die op vrijdag 8 maart gaat plaatsvinden. De winnaars werden wel alvast beloond met taart of worst. De tulpenkeurders kunnen het eindklassement nog beïnvloeden door mee te doen met de soortenkenniswedstrijd. Hierbij is de Koopman & Co Zandhaastrofee te winnen op de Lentetuin Breezand.

Het juryoordeel varieerde van 3 tot 9 punten en dat maakte het niet makkelijk voor de tulpenkeurders. De hangende bladeren van de gele tulp Shooting Star werden het minst gewaardeerd door de jury en scoorden daarom het cijfer 3. De mooie rechte poten van de tulp Voque werden het best beoordeeld met het cijfer 9. De pot Roman Empire zat in de 7-flow, op alle vier te keuren onderdelen scoorde deze tulp 7 punten.

Bij de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse won William van Haaster de taart. Cor de Waard was de gelukkige winnaar van het worstenpakket. Prijswinnaars bij de Agratechniek Senioren waren Frank van Lierop (taart) en Leon van Waesberghe (worst). Na het winnen van de worst mocht Richy Kesteloo bij de Van Dooren Transport Junioren de taart in ontvangst nemen. Chris Wessels mocht genieten van het worstenpakket.

De tulpenkeurders kunnen het eindklassement nog beïnvloeden door mee te doen aan het onderdeel tulpen bij de soortenkenniswedstrijd ofwel Koopman & Co Zandhaastrofee op de Lentetuin. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 2 maart van 11.00 tot 15.30 uur. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de soortenkenniswedstrijd in de kantine van ZAP Tennis. De ZAP Tennis kantine is via de hal tussen de EXPO-Beurs en Bloementuin te bereiken. Voor de tulpenkeuring moeten de eerste 60 van de 100 tentoongestelde tulpen van naam en groep worden voorzien. De strafpunten die bij deze 60 soorten worden gemaakt zullen worden meeberekend in het eindklassement van de tulpenkeuring. De exacte uitslagen van de zesde keuring en tevens het eindklassement zullen bekend worden gemaakt op de feestavond op vrijdag 8 maart in Museum Oud Anna Paulowna. De feestavond zal om 20.00 uur beginnen. Alle deelnemers worden van harte uitgenodigd om de feestelijke prijsuitreiking van de Jacques van den Berg bokaal bij te wonen. De feestavond zal afgesloten worden met de traditionele bingo. Het tulpenkeurseizoen wordt op deze avond afgesloten!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws