Halve punt eraf bij fout schrijven tulp Voque

Afgelopen weekeind heeft alweer de vijfde Tulpenkeuring in Breezand plaatsgevonden. Het schrijven van de namen van de te keuren tulpen wordt af en toe onderschat door de tulpenbeoordelaars. Vele deelnemers gingen de mist in bij het schrijven van Voque. Zij noteerden Vogue wat resulteerden in een halve strafpunt. Een halve strafpunt kan net de drempel zijn om de taart mis te lopen!

Slechts 89 deelnemers wisten het museum Oud Anna Paulowna te bereiken. Bas van der Wereld mag zich de beste tulpenbeoordelaar noemen van de vijfde keuring. Hij werd met 12,5 strafpunten eerste in de Agratechniek Senioren. De tweede plaats werd vervuld door Hans Ruyter (13 strafpunten). Johan Smit, Marieke van Lierop en Thobias Smit werden alle drie derde met 14,5 strafpunten. In de Van Dooren Transport Junioren wist Jesper Pijnacker (13) het juryoordeel het best te evenaren. Suus van Lierop werd tweede met 16 strafpunten. Op de derde plek volgde Richy Kesteloo (17). In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse presteerden Ruud de Waard en Wim Smit Jr. als beste. Beiden scoorden 13 strafpunten. Piet de Waard en Ron van Lierop volgde op de derde plaats (13,5).

Ton van Zanten is al achttien jaar trouwe vrijwilliger van de Tulpenkeuring Breezand. Ton geeft aan dat vrijwilligerswerk bij het leven hoort, je stelt je ten dienst voor de gemeenschap. Samen met John Pennings haalt Ton iedere vrijdagochtend de te keuren potten tulpen op uit Proeftuin Zwaagdijk. John en Ton installeren de potten in het museum. Vrijdagmiddag is Ton altijd aanwezig om de jury te voorzien van een lekkere bak koffie om vervolgens zelf de tulpen te keuren. De Tulpenkeuring is rijk met zo’n vrijwilliger!

Volgend weekeinde is het alweer tijd voor de zesde en tevens laatste Tulpenkeuring van het seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur kunt u Tulpenkeuren. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand.

Op de foto: Vrijwilliger Ton van Zanten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws