Door weer en wind Tulpenkeuren in Breezand

Het stormachtige weer hield de Tulpenkeurders niet tegen om naar het Museum Oud Anna Paulowna te komen voor de vijfde Tulpenkeuring. Winnaars in de verschillende deelnamegroepen waren Saskia Klaver, Wim Smit Senior en Frank van Lierop.

Veel tulpenbeoordelaars gingen de mist in bij de Amerikaanse pottulpen ‘Calgary Sensation’ en ‘Calgary’. Bij een Amerikaanse pottulp moet de poot minimaal 2 cm en maximaal 6 cm zijn. Bij beide potten waren te poten te lang waardoor zij door de jury werden beoordeeld met het cijfer 5. Veel tulpenbeoordelaars zaten boven het cijfer 5 cijfer waardoor menig strafpunten werden gescoord. Opvallend was ook de beoordeling van de poten van de rood gele tulp Jan Seignette. Door de tulpenbeoordelaars werd er vaak een 6 gegeven. Echter werd dit door de jury met een 5,5 beoordeeld.

De beste keurder van de week was Saskia Klaver met maar liefst 9 strafpunten. Saskia werd eerste in de Van Dooren Transport Junioren. Eva Klaver werd tweede (12,5 strafpunten) en Richy Kesteloo derde (16). Wim Smit Senior was met 9,5 strafpunten de gelukkige winnaar in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. De tweede plaats was voor Peter Klaver (10,5) en een gedeelde derde plaats voor Ruud de Waard en Wim Smit Junior (11). Vlak voor sluitingstijd leverde Frank van Lierop zijn deelnameformulier nog in en moet goed resultaat. Hij was met 10 strafpunten de winnaar in de Agratechniek Senioren en won hiermee de taart. Het worstenpakket en de tweede plaats bij de Senioren was voor Karel Kesteloo. Dennis Bouwers en Noud Hulsebosch deelden de derde plaats met 13 strafpunten. Bij de Rabobank Trio competitie was het opnieuw ‘Team Klaver’ bestaande uit Peter, Bram en Saskia Klaver die eerste werd.

Volgende week is het tijd voor de zesde en tevens laatste keuring van 2022. U heeft nog een keer kans om een heerlijke taart of worstenpakket te winnen dus sla uw slag! Vrijdag van 18.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur kunt u Tulpenkeuren. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand. Voor meer informatie en overige uitslagen, kijk op www.tulpenkeuring.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws