Bram Klaver kampioen bij Tulpenkeuring Breezand

Bram Klaver mag zich dit jaar beste tulpenkeurder van Breezand noemen. Hij won de Jacques van den Berg bokaal, de prijs voor de beste tulpenkeurder. Ron van Lierop werd eerste in de Agratechniek Senioren. Saskia Klaver veroverde de Pioneersbokaal bij de Van Dooren Transport Junioren.

Afgelopen vrijdag 8 maart vond de prijsuitreiking en traditionele feestavond plaats in Museum Oud Anna Paulowna in Breezand. Bestuursvoorzitter Mark Teeuwen startte de avond met een bedankje aan alle sponsoren voor het mede mogelijk maken van het tulpenkeurevenement. Er werd teruggeblikt op een geslaagd tulpenkeurseizoen met gemiddeld 88 deelnemers, met als hoogtepunt 100 deelnemers. Nick van der Wereld werd gedurende de avond in het zonnetje gezet om hem te bedankten voor zijn inzet de afgelopen jaren. Nick vervulde de rol van secretaris, deze rol heeft hij afgelopen seizoen overgedragen aan Kim Duineveld.

De prijzen werden op humoristische en enthousiaste wijze uitgereikt door jurylid Ted Berbée. Bram Klaver, de grote winnaar, werd met 43 strafpunten eerste in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse en won hiermee de Jacques van den Berg bokaal. Zijn vader Peter Klaver (44,25 strafpunten) volgde op de tweede plaats. Martijn Pijnacker (47,75) werd derde.  Bij de Agratechniek Senioren was het Ron van Lierop die met 43,25 stafpunten eerste werd. Ron greep de Jacques van den Berg bokaal met 0,25 strafpunt te veel net mis. Normaal gesproken wordt het eindklassement samengesteld uit de vijf beste keuringen. Frank Berbée en Aad van Zanten hadden over de vijf keuringen beiden 58,25 strafpunten. Na het meetellen van ook de zesde keuring werd bij de senioren Frank Berbée tweede en Aad van Zanten derde. Saskia Klaver was met 67,5 strafpunten de grote winnaar bij de Van Dooren Transport Junioren. Nick van Graven had geen opstartproblemen. Hij deed dit seizoen voor de eerste keer mee en vervulde de tweede plaats (75,25). Jesper Pijnacker (80) werd derde bij de junioren. Familie Klaver was ook dit seizoen weer oppermachtig, het trio Fa. P.A.M. Klaver en Zn. bestaande uit Peter, Bram en Saskia Klaver werd eerste bij de Rabobank Triocompetitie. Het trio Kwik Kwek Kwak (Cor, Ruud en Dick de Waard) werd tweede en Team Ted (Linda, Frank en Sophie Berbée) derde.

Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om aan de hand van drie potten tulpen met de jury in discussie te gaan. De avond werd afgesloten met een traditionele en gezellige pot bingo. Op 29 maart zal een delegatie uit Breezand deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren op de Keukenhof in Lisse.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws