Bijzonder goede start 2023!

Afgelopen weekend was de aftrap van het Tulpenkeurseizoen 2023 in Breezand. Peter Klaver, een fanatiek en bekende keurder in onze regio, is vanaf heden aangesloten bij de jury in Breezand. Waar 2 dubbele tulpen sommige keurders op het verkeerde been zette werd er misschien wel een historisch record geëvenaard. Eva Klaver en Annika Ruijter scoorden namelijk super met maar 8 strafpunten.


RKBS Sint Jan kreeg dit jaar de primeur, onder leiding van Ted Berbee ontvingen we ruim 20 deelnemers die kennis hebben gemaakt met het Tulpenkeuren in Breezand. Voor de ervaren keurders bleken er een paar valkuilen te zijn. Novi Sun zorgde voor de eerste strafpunten bij een aantal deelnemers. Daarnaast waren volgens de jury de dubbele tulpen Popcorn en Icoon niet dubbel genoeg gevormd zoals ze horen te zijn. Deze tulpen kregen maar een 5,5 waar een aantal keurders wel een ruime voldoende voor gaven. De potten Super Hero en Powerplay kregen de hoogste beoordelingen van de jury.

Annika Ruijter en Eva Klaver wonnen taart omdat ze het voor elkaar kregen maar 8 strafpunten te halen en het dichtste bij het juryrapport kwamen. Dit kan misschien wel een historische top keuring kan zijn geweest. In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse ontving Aad van Zanten, met 10,5 strafpunten, een week voor zijn verjaardag al taart. Ruud van der Meer, Hans Ruyter en William van Haaster volgden op de voet (11 strafpunten). Laatstgenoemde won na loting de worst. Bij de Agratechniek Senioren greep Nick van der Wereld net naast de taart, hij eindigde met 8,5 strafpunten net achter Annika. Richy Kesteloo eindigde met 15,5 strafpunten achter Eva Klaver (8) in de van Dooren Junioren groep. Het trio-team Assembol (Annika, Nico en Mats Ruijter) sloot het weekend winnend af met 37 strafpunten, gevolgd door De Toppers (39) van familie de Waard. De pot van de week die iedere week verloot wordt was deze week: Powerplay. Ruud van der Meer was de gelukkige winnaar van de pot.

Dit weekend niet in de prijzen gevallen? Niet getreurd, aankomend weekend is iedereen weer van harte welkom voor de tweede keuring. Vrijdag kan er weer gekeurd worden van 16:00 tot 21:00 en zaterdag van 9:00 tot 15:30 in Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 in Breezand.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws