Tulpenkeurseizoen alweer over de helft

In totaal wisten 87 deelnemers het museum te bereiken voor de vierde Tulpenkeuring te Breezand. William van Haaster heeft afgelopen weekeind het juryoordeel het best geëvenaard. Hij won de taart in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse.

Het juryoordeel varieerde maar van 5 tot 8 punten op een schaal van 0 tot 10. Desalniettemin was het een lastige keuring. Marcel van der Meer was de gelukkige winnaar van de pot tulpen met ‘Kelly’. We spreken van een mooie pot tulpen want hij kreeg van de jury een 8 voor de algemene stand.

Pim Duineveld ging afgelopen weekeind de Tulpenkeur uitdaging aan. Hij deed voor het allereerst mee. Op de vraag waarom hij mee doet antwoordde hij: ‘Ik vind het gewoon leuk om een keertje mee te doen’. Fanatiek ging Pim aan de slag.

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse werd William van Haaster (10,5 strafpunten) eerste. De tweede plaats werd vervuld door Cor de Waard en Peter Klaver, beide mannen scoorden 11,5 strafpunten. Winst voor Paulien de Waard. Na de worst vorige week won zij nu met 12 strafpunten de taart in de Agratechniek Senioren. Hans Ruijter en Nick van der Wereld volgden beiden op de voet met 12,5 strafpunten. Er was in de Van Dooren Transport Junioren een gedeelde eerste plaats voor Saskia Klaver en Jesper Pijnacker (12,5). Eva Klaver werd met 15,5 strafpunten derde. Het trio P.A.M. Klaver (Peter, Bram en Saskia Klaver) werd eerste in de Rabobank Triocompetitie.

Volgend weekeinde is het alweer tijd voor de vijfde Tulpenkeuring van het seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur kunt u Tulpenkeuren. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand.

Op de foto: Pim Duineveld in actie.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws