Wie zullen de Tulpenkeurwinnaars zijn?

Het Tulpenkeurseizoen in Breezand zit er voor dit jaar bijna op. Alle keuringen zijn voltooid en de einduitslag kan niet meer worden beïnvloed. Om het spannend te houden blijven de strafpunten van de zesde keuring nog verborgen tot de prijsuitreiking. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de traditionele feestavond op vrijdag 18 maart. Het seizoen wordt deze avond feestelijk afgesloten.

Acht van de totaal twaalf potten tulpen scoorden een 6 of lager op het onderdeel poten. Gemiddeld lage scores maar jurylid Ted Berbée probeerde de keurders op weg te helpen door de tip: ‘Zet hem op (poten)!!!’. Tulpenkeurder Cor de Waard had oog voor detail. Hij had de cijfers van alle te keuren poten goed. Normaal gesproken kan de einduitslag van de keuringen nog worden beïnvloed door de soortenkenniswedstrijd. Echter vindt de soortenkenniswedstrijd om de Koopman & Co Zandhaastrofee dit jaar niet plaats.

De winnaars werden wel alvast beloond met taart of worst. Bij de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse won Aad van Zanten de taart. William Pijnacker had een lekker borrelhapje want hij mocht genieten van het worstenpakket. In de Agratechniek Senioren was het Dick de Waard die de winnaar was van de taart. Het worstenpakket werd in ontvangst genomen door Jesper Pijnacker. Winst voor Bram van der Meer want hij mocht genieten van de taart in de Van Dooren Transport Junioren. Ty Zonneveld mocht smullen van het worstenpakket. Na loting werd Rick Looijesteijn verrast met de mooie pot tulpen Pretty Princess.

De exacte uitslagen van de zesde keuring en tevens het eindklassement zullen bekend worden gemaakt op de feestavond, die wordt gehouden op vrijdag 18 maart in Museum Oud Anna Paulowna. De feestavond zal om 20.00 uur beginnen, vanaf 19.30 uur zijn jullie welkom voor een bakje koffie. Alle deelnemers worden van harte uitgenodigd om de feestelijke prijsuitreiking van de Jacques van den Berg bokaal bij te wonen. De feestavond zal afgesloten worden met de traditionele bingo. Het tulpenkeurseizoen wordt op deze avond afgesloten!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws