Jacques van den Berg bokaal opnieuw in handen van Bram Klaver

Afgelopen vrijdag 18 maart werd het Tulpenkeurseizoen in stijl afgesloten. Het was tijd voor de prijsuitreiking en de traditionele feestavond in Museum Oud Anna Paulowna. Bram Klaver wist opnieuw de Jacques van den Berg bokaal te winnen. Hij werd eerste in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. In de Agratechniek Senioren was het Jimmy van Zanten die de eerste plek behaalde. De eerste plaats en tevens winnaar van de Pioneersbokaal bij de Van Dooren Transport Junioren was Saskia Klaver.

De feestavond werd gestart met een seizoens-terugblik door bestuursvoorzitter Sem van der Meer. Gevolgd werd een bedankje aan alle sponsoren en vrijwilligers voor het mede mogelijk maken van het tulpenkeurevenement. In verband met Corona was de start van het seizoen spannend maar uiteindelijk wordt er gesproken van een geslaagd jaar. Bestuursleden Jari Conijn en Ruby Kesteloo werden bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren. Jari heeft het stokje van penningmeester overgedragen aan Nick van Graven. De rol van PR en communicatie is door Ruby overgedragen aan Tijmen Wijnker.

Het uitreiken van de prijzen door jurylid Ted Berbée volgde. Bram Klaver wist opnieuw van alle tulpenkeurders het juryoordeel het best te evenaren. Hij won hiermee de Jacques van den Berg bokaal en werd tevens eerste in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. William van Haaster greep met maar 0,5 strafpunt meer (totaal 60,5 strafpunten) net mis maar behaalde wel een keurige tweede plek. Ruud de Waard (62) volgde op de voet en werd derde in de Ereklasse. Bij de Agratechniek Senioren was het Jimmy van Zanten (68,5) die eerste werd. Dick de Waard (70) volgde op de tweede en Frank van Lierop (77,5) op de derde plek. De grote winnaar bij de Van Dooren Transport Junioren was Saskia Klaver met 61 strafpunten. De tweede plek was voor Eva Klaver (69,5) en de derde plek voor Suus van Lierop (80). De naam Klaver is al een aantal keer gevallen en het was dan ook niet verrassend dat Peter, Bram en Saskia Klaver de winnaars waren bij de Rabobank trio-competitie. Het trio Parudi (Cor, Ruud en Dick de Waard) werd tweede en trio Smit & Zn. (Wim Sr., Johan en Thobias Smit).

Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om aan de hand van drie potten tulpen met de jury in discussie te gaan. De avond en het Tulpenkeurseizoen werd afgesloten met een traditionele en gezellige pot bingo. Op 25 maart zal een delegatie uit Breezand deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren op de Keukenhof in Lisse.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws