Gemiddeld lage scores bij vierde Tulpenkeuring

Afgelopen weekeind was het alweer tijd voor de vierde Tulpenkeuring te Breezand. Uit de gemiddeld lage scores bij alle Tulpenbeoordelaars bleek dat zij goed op dreef zijn! De beste keurder van de week was William van Haaster  met maar liefst 9,5 strafpunten. Hij wist het juryoordeel het best te evenaren.

Voorgaande seizoenen werd er bij het noteren van de tulp Hennie Vander Most vaak een schrijffout gemaakt. Het bekende spreekwoord: ‘Van fouten kun je leren’ is ook bij de Tulpenkeurders van toepassing. De meeste Tulpenkeurders waren alert en gingen niet opnieuw de mist in. De jury heeft veel cijfers gegeven rond de 6,5. De lange poten van de paarse pot tulpen San Martin werden bekroond met 9 punten.

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse werd William van Haaster eerste. Ruud de Waard volgde op de voet (10,5 strafpunten). De derde plaats werd vervult door Frank Berbée. Voor Frank was het zijn eerste keuring van dit seizoen, met maar 11,5 strafpunten zat hij direct in de juiste ‘keur-feeling’. In de Agratechniek Senioren was het Jimmy van Zanten (11) die de taart won. Nico van Graven (11,5) greep op 0,5 strafpunt net de taart mis maar won wel het worstenpakket. Tom Sijm (13,5) werd derde. In de van Dooren Transport Junioren was het Saskia Klaver (11,5) die de eerste plek vervulde. Eva Klaver (14,5) en Suus van Lierop (15) volgden op de tweede en derde plek. Bij de trio-competitie is de strijd ook op gang. Afgelopen weekend twee trio-teams op de eerste plek: -Parudi (bestaande uit: Cor, Ruud & Dick de Waard) en -Team Klaver (bestaande uit: Peter, Bram & Saskia Klaver).

Komend weekeinde is alweer de vijfde keuring van dit seizoen. Vrijdag van 18.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur kunt u Tulpenkeuren. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws