Wie wordt de tulpenkeurkampioen van 2020?

Durf jij de strijd aan te gaan om tulpenkeurkampioen 2020 te worden? In Museum Oud Anna Paulowna in Breezand start aankomende vrijdag 10 januari en zaterdag 11 januari de eerste tulpenkeuring van het nieuwe seizoen. Gedurende zes weekeinden vinden de keuringen plaats. Iedereen is welkom van jong tot oud!

 

Elke keuring worden er tien potten met tulpen beoordeeld op de poot, blad, bloem en algemene stand. Als tulpenkeurder wil je zo dicht mogelijk bij het oordeel van de jury – bestaande uit Jeffrey van Woesik, Ted Berbée, Frans van Lierop en Wil Slijkerman – komen.

 

Er wordt gestreden in drie categorieën: de Van Dooren Transport Juniorengroep (keurders onder 18 jaar), de Agratechniek Senioren (boven 18 jaar) en de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse (beste 25 senioren die zich het vorige seizoen hebben gekwalificeerd). Samen met twee andere deelnemers kan er deelgenomen worden aan de Rabobank triocompetitie. Met zijn drieën strijden jullie tegen andere teams. Per week wordt de score van het trio bepaald door het strafpuntengemiddelde te berekenen van de drie individuele keurders. De bollen worden momenteel tot broei gebracht bij de proeftuin in Zwaagdijk. Ieder weekeinden zullen de vrijwillgers Ton van Zanten en John Pennings de potten naar Breezand brengen zodat deze gekeurd kunnen worden.

 

Deelname aan de wedstrijden kost voor de senioren € 2,- en voor de junioren €1,50. De winnaar wordt beloond met een overheerlijke slagroomtaart of worstenpakket. Daarnaast wordt er elke week een pot tulpen verloot onder de deelnemers.

 

Half december zijn door de bestuursleden bossen tulpen uitgedeeld aan de sponsors om hun te bedanken voor het mede mogelijk maken van het tulpenkeurevenement. De Tulpenkeuring staat onder leiding van het Tulpenkeurbestuur. Max van der Vlugt draagt aankomend jaar zijn taken als vice-voorzitter over aan Sem van der Meer. Jari Conijn als penningmeester, Kim Duineveld als secretaris, Mark Teeuwen als voorzitter en Ruby Kesteloo als verantwoordelijke voor social media en communicatie  maken het bestuur compleet.

 

Op vrijdagavond 10 januari om 19:00 uur zal een van de juryleden aanwezig zijn in het museum om uitleg te geven en onervaren keurders op weg te helpen. Het Museum Oud Anna Paulowna, gevestigd aan Zandvaart 5, is voor het keuren geopend op vrijdagen van 16:00 tot 21:00 uur. Zaterdags kunnen keurders terecht van 9:00 tot 15:30 uur. Het seizoen wordt op vrijdagavond 6 maart afgesloten met de prijsuitreiking op de feestavond. Meer informatie over de tulpenkeuring vind je op onze website www.tulpenkeuring.nl. Volg de Tulpenkeuring ook via Facebook en Instagram om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en uitslagen. Kom allen en ga de strijd aan! Graag tot 10 of 11 januari!

Op de foto ziet u het tulpenkeurbestuur van links naar rechts: Max van der Vlugt, Ruby Kesteloo, Sem van der Meer, Kim Duineveld en Mark Teeuwen. Jari Conijn ontbreekt.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws