Nieuws

Taart en worst voor gebroeders Wijnker

BREEZAND – Liefst 86 deelnemers wisten afgelopen weekeind het Museum oud Anna Paulowna te vinden voor de zesde en daarmee laatste tulpenkeuring van het seizoen. Het aantal strafpunten van de deelnemers blijft nog geheim tot de prijsuitreiking op vrijdag 9 maart. De winnaars werden wel alvast beloond met taart of worst.

Na het winnen van worst mocht William van Haaster bij de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse dit weekend de taart in ontvangst nemen. Cor de Waard won het worstenpakket. Prijswinnaars bij de Agratechniek Senioren waren Aad van der Meer (taart) en Dick de Waard (worst). De gebroeders Wijnker mochten bij de Van Dooren Transport Junioren zowel de taart als worst in ontvangst nemen. Chiel won de taart en Job de worst. Op de foto ziet u Chiel en Job samen met opa André Duivenvoorden. Met zijn drieeën en soms nog broer Thijmen gaan zij ieder weekend te keuren. Chiara Duineveld mocht afgelopen weekend genieten van de rood oranje gefranjerde tulp Fabio.

Het juryoordeel varieerde van 5 tot 9,5 punten. De lange poten van de pot tulpen Tarzan werd met maar liefst 9,5 punten het beste beoordeeld deze keuring door de jury maar tevens ook het hele afgelopen seizoen. De korte poten van de pot Columbus werden met 5 punten het minst gewaardeerd.

De tulpenkeurders kunnen het eindklassement nog beïnvloeden door mee te doen aan het onderdeel tulpen bij de soortenkenniswedstrijd ofwel Koopman & Co Zandhaastrofee op de Lentetuin. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 2 maart van 15.00 tot 21.00uur. Voor de tulpenkeuring moeten de eerste 60 van de 100 tentoongestelde tulpen van naam en groep worden voorzien. De strafpunten die bij deze 60 soorten worden gemaakt zullen mee worden berekend in het eindklassement van de tulpenkeuring. De exacte uitslagen van de zesde keuring en tevens het eindklassement zullen bekend worden gemaakt op de feestavond op vrijdag 9 maart in Museum Oud Anna Paulowna. Om 20:00 uur is het museum geopend en de prijsuitreiking zal om 20:30 uur aanvangen. Alle deelnemers worden van harte uitgenodigd om de feestelijke prijsuitreiking van de Jacques van den Berg bokaal bij te wonen. De feestavond zal afgesloten worden met de traditionele bingo!