Nieuws

Tulpen van wisselende kwaliteit

BREEZAND – Afgelopen weekeind wisten 91 deelnemers het Museum Oud Anna Paulowna te vinden voor de vijfde tulpenkeuring. Wim Smit Senior was de beste keurder van de week. Hij werd eerste in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Piet de Waard veroverde de eerste plaats bij de Agratechniek Senioren. Bij de Van Dooren Transport Junioren won Dennis Bouwers.

De tulpen Hennie Vander Most, Mercure en Alise werden door vele deelnemers verkeerd genoteerd. De te keuren potten waren van wisselende kwaliteit. Het juryoordeel varieerde van 4,5 tot 9 strafpunten. De korte poten van de roze dubbele tulp werden met 4,5 punten het slechts beoordeeld door de jury. De poot van Purple Raven en het blad van Surrender waren uitstekend en kregen daarmee een 9. De bloem van de tulp Alise werd door vele deelnemers te hoog ingeschat, deze kreeg van de jury 5 strafpunten.

Bij de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse won Wim Smit Senior met 13 strafpunten. William van Haaster won na loting het worstenpakket. Hij deelde de tweede plek met Ruud van der Meer. Beiden mannen hadden 14 strafpunten. Piet de Waard werd met 13,5 strafpunten eerste bij de Agratechniek Senioren. Nick van der Wereld volgde op de tweede plaats. De derde plaats werd met 15 strafpunten gedeeld door de volgende deelnemers: Jari Conijn, Dick de Waard en Marieke van Lierop. Dennis Bouwers mocht bij de Van Dooren Transport Junioren met 17 strafpunten genieten van de taart.  Chiel Wijnker (17,5) volgde op de tweede en Richy Kesteloo (18) op de derde plek. Het trio Fritillaria bestaande uit Marieke van Lierop, Frank van Lierop en Leon van Waesberghe werd eerste bij de triocompetitie. De bewoners van de Polder Résidence en de Polder Hoeve te Breezand streden de vijfde tulpenkeuring ook weer mee. Mevrouw Kaufmann was van de bewoners de beste keurder.

Durf jij ook de strijd aan te gaan? Komend weekeinde is de zesde en tevens laatste keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand. Voor meer informatie en overige uitslagen: www.tulpenkeuring.nl, Facebook, Instagram en Twitter.