Nieuws

Martijn Pijnacker en Annika Ruijter beste tulpenkeurders

BREEZAND – Afgelopen weekeind vond de vierde tulpenkeuring te Breezand plaats. Bij de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse behaalde Martijn Pijnacker de eerste plaats. Annika Ruijter maakte een comeback, zij behaalde de eerste plaats bij de Agratechniek Senioren en won daarmee de taart. Thobias Smit wist bij de Van Dooren Transport Junioren de jury het best te evenaren.

De poten van de pot Largo werden met 8,5 punten het meest gewaardeerd door de jury. De korte poten van de potten Bullit en Liana scoorde allebei een 5 en daarmee de laagste score van de keuring. Jurylid Ted Berbée geeft traditiegetrouw elke week de ‘Tip van Ted’. ‘Lang leve de tweeling’ was de tip afgelopen weekeind. Het wees op de gele tulp Strong Gold en rode tulp Strong Love die qua puntentelling alleen op de poot 0,5 punt scheelde.

De bewoners van de Polder Résidence en de Polder Hoeve te Breezand wisten onder begeleiding van vrijwilliger de heer Rob Alders ook de weg weer te vinden naar het museum en streden de vierde tulpenkeuring ook mee voor de taart. Het leverde ontzettende leuke gespreksstof op. Een bewoner die vol humor vroeg waar de parkiet vloog bij het keuren van de parkiettulp Rococo.

Martijn Pijnacker werd met 8,5 strafpunten eerste in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Hij werd gevolgd door op de tweede plaats Ruud de Waard (9) en de derde plaats Johan Smit (9,5). Met ervaring en kennis van vroeger had Annika Ruijter geen opstartproblemen. Zij deed voor de eerste keer mee dit seizoen en werd met 8,5 strafpunten eerste in de Agratechniek Senioren. Roos de Wit werd met 10 strafpunten tweede en Glenn Vaars met 10,5 strafpunten derde. Bij de Van Dooren Transport Junioren werd Thobias Smit met 13 strafpunten eerste. Richy Kesteloo en Dennis Bouwers deelde met 14,5 strafpunten de tweede plek.

Durf jij ook de strijd aan te gaan? Schroom niet en maak een plekje vrij in je agenda! Komend weekeinde is de vijfde keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand. Voor meer informatie en overige uitslagen: www.tulpenkeuring.nl, Facebook, Instagram en Twitter.