Nieuws

Keurders weten juryoordeel goed te evenaren

BREEZAND - De volgende enthousiaste tulpenbeoordelaars vielen afgelopen weekend tijdens de derde keuring in de prijzen:  Nico Ruijter, Wim Smit Junior en Andriena Klaver-Waterman scoorde alle drie met 10 strafpunten het best deze week. Bij de junioren wist opnieuw Jesper Pijnacker de eerste plek te veroveren.

Veel keurders waren bij het schrijven van de namen van de tulpen niet geheel alert. De gele tulp Bolroyal Honey werd door vele deelnemers verkeerd genoteerd waardoor zij 0,5 strafpunt scoorde. De lange en de dikke poten van de potten Buster en Lady Chantal werden door de jury met een score van 8,5 het meest gewaardeerd. Het algehele plaatje van de tulp Triple A en de rode bloem van Heleen Valstar kregen een 5,5 en scoorden hiermee de laagste cijfers tijdens de keuring. Van de 86 keurders scoorde 81% onder de 20 strafpunten. Hieruit mag geconcludeerd worden dat de keurders het juryoordeel goed wisten te evenaren.

Bij de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse werd de eerste plek gedeeld door Nico Ruijter en Wim Smit Junior. Ruud de Waard volgde de heren op en won met 10,5 strafpunten het worstenpakket. Andriena Klaver-Waterman keurde voor het eerst dit seizoen en mocht direct genieten van de taart. Zij behaalde de eerste plaats in de Agratechniek Senioren. Marieke van Lierop en Gerard Duineveld deelde met 11 strafpunten de tweede plaats. Bij de Van Dooren Transport Junioren werd Jesper met 14,5 strafpunten eerste. Ids van der Meer (15) en Suus van Lierop (15,5) volgde op de voet. De Hipposmitjes bestaande uit Wim Senior, Wim Junior en Kelly Smit werden eerste plaats bij de triocompetitie.

Op de foto ziet u een geconcentreerde  Jolijn Pijnacker. Jolijn is nog maar zes jaren oud en met deze leeftijd de jongste keurder van de week. Met haar schrijfdiploma één dag op zak vond zij dat zij nu ook mee kon doen met de tulpenkeuring! Durf jij ook de strijd aan te gaan? Schroom niet en maak een plekje vrij in je agenda! Komend weekeinde is de vierde keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand. Voor meer informatie en overige uitslagen: www.tulpenkeuring.nl, Facebook, Instagram en Twitter.