Nieuws

Wim Smit Junior onder de tien strafpunten

BREEZAND – Liefst 94 keurders wisten afgelopen weekeinde het Museum Oud Anna Paulowna te bezoeken voor de tweede tulpenkeuring. Wim Smit Junior was met maar liefst 9,5 strafpunten de beste keurder van de week. Rodger van Vliet werd eerste in de Agratechniek Senioren en Saskia Klaver behaalde de eerste plaats in de Van Dooren Transsport Junioren.

Een hele knappe prestatie van Wim Smit Junior om minder dan 10 strafpunten te hebben op alle vier de onderdelen. Hij werd eerste in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Familie Klaver was afgelopen weekend ook goed opdreef. Bram Klaver eindigde op de tweede plek met 10,5 strafpunten en zijn vader Peter werd met 11 strafpunten derde. Saskia Klaver eindigde met 13,5 strafpunten op de eerste plaats bij de Van Dooren Transsport Junioren. Thobias Smit werd met 14,5 strafpunten tweede en won hiermee het worstenpakket. Jesper Pijnacker (16) volgde op de derde plek. In de Agratechniek Senioren won met 11,5 strafpunten Rodger van Vliet. Rodger deed voor de allereerste keer mee met de tulpenkeuring, mogelijk heeft hij afgelopen weekeind een talent bij zichzelf ontdekt. Marieke van Lierop en Piet Duineveld deelden met 13,5 strafpunten de tweede plaats in de Agratechniek senioren. Familie Klaver bestaande uit Bram, Peter en Saskia werden bij de triocompetitie eerste. Kortom een keuring waarin de deelnemers het juryoordeel goed wisten te evenaren.

De jury was erg streng deze week. Het cijfer 4,5 werd maar liefst drie keer uitgedeeld. De ongelijke poten van de potten Flying Dragon en Lalibela werden met 4,5 punten beoordeeld. De bloem van Cape Town kreeg door de krakers (gescheurde bloembodem) ook een 4,5. De lange en gelijke poten van de roze tulp Dynasty werden met 9 punten het best beoordeeld. Nico Verbruggen mocht na loting genieten van deze pot tulpen.

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met de tulpenkeuring. Schroom niet en maak een plekje vrij in je agenda! Komend weekeinde is de derde keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand. Voor meer informatie en overige uitslagen: www.tulpenkeuring.nl, Facebook, Instagram en Twitter.