Nieuws

William Pijnacker winnaar eerste Tulpenkeuring

BREEZAND – Afgelopen weekeinde vond de eerste Tulpenkeuring van het nieuwe seizoen in Museum Oud Anna Paulowna plaats. Cor de Waard wonend in Breezand en Julianadorpers William en zoon Jesper Pijnacker wonnen de taarten. Zij wisten het juryoordeel het best te evenaren.  

De te keuren potten waren van wisselende kwaliteit. Het juryoordeel varieerde van 4,5 tot 8,5 strafpunten. De stelen van de Pot Rodeo Drive hadden een wisselende lengte waardoor zij door de jury werden beoordeeld met slechts 4,5 punten. Het blad van de pot Antarctica was bijna perfect en kreeg 8,5 punten. Het totale plaatje van de pot Powerplay vond de jury het mooist deze week met een score van 8 punten op de algemene stand.

Tachtig deelnemers gingen de strijd aan voor de taarten afgelopen weekeinde. Cor de Waard behaalde met 12 strafpunten de eerste plaats in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Hij werd op de voet gevolgd door Wim Smit junior (12,5) op de tweede plaats en Kelly Smit (13) zus van Wim junior eindigde op de derde plaats. William Pijnacker startte zonder opstartproblemen. Met 11 strafpunten was hij de beste keurder van de week en wist hij in de Agratechniek Senioren de eerste plaats in de wacht te slepen. Luc Siecker (11,5) won het worstenpakket, hij eindigde op de tweede plaats. Nick van der Wereld werd met 12,5 strafpunten derde. Jesper Pijnacker behaalde met 15 strafpunten de eerste plaats in de Van Dooren Transport Junioren. Chiel Wijnker (17,5) en Saskia Klaver (18) volgden op de tweede en derde plaats. De Hipposmitjes bestaande uit Wim senior, Wim junior en Kelly Smit werden met 40 strafpunten eerste bij de triocompetitie.

Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel. Schroom niet en maak een plekje vrij in je agenda! Komend weekeinde is de tweede keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur. Bij het meedoen van zes keuringen valt de keuring met de meeste strafpunten af. Wanneer je afgelopen weekend niet mee hebt gedaan kan je nog deelnemen voor een plekje in het totaal klassement. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand. Voor meer informatie en overige uitslagen: www.tulpenkeuring.nl, Facebook, Instagram en Twitter.